Zonnepaneel-installatie op de bedrijfshal van Mata Kunststoffen

Eind december 2019 is de zonnepaneel-installatie officieel in gebruik genomen

Ende Dezember 2019 wurde die Solarpanel-Installation des Industriegebäudes Mata Kunststoffen offiziell in Betrieb genommen.

 

Eind december 2019 is de zonnepaneel-installatie op de bedrijfshal van Mata Kunststoffen officieel in gebruik genomen.

Hiermee is Mata vanaf 1 januari 2020 ook producent van groene energie. Met een totale capaciteit van 1,1 gWh aan stroom, voldoende voor een equivalent van ca. 300 huishoudens. Mata gaat echter in haar eigen electriciteitsbehoefte voorzien en het overige terugleveren aan het net.

Deze meer dan 1.100.000 kWh is ruim voldoende om ook in de toekomst leuke dingen te doen: Mata plant op korte termijn een laadpaal voor elektrische auto’s en dat met gratis gebruik voor onze bezoekers en personeel.

Eerdere investeringen betroffen montage van energiezuinige led-verlichting en warmte-werend glas in het gehele bedrijf.

Mata Kunststoffen is producent van onderdelen uit Werkstoff “S” groen. Werkstoff “S” groen met zijn lage wrijvingcoëfficient, die daarmee de weerstand verlaagt en daarmee dus ook dubbel groen ook is in het kader van de energiebesparing.


Milieumanagement – Onze wereld is groen

Niet alleen maar doordat onze traditionele kunststof - origineel Werkstoff „S“® groen - het alledaagse gebeuren beheerst. Maar vooral ook doordat wij bereid zijn het gehele handelen aan een ecologisch veilig concept te koppelen.

Meer info