Milieu- en energiemanagement

Onze wereld is groen

Milieumanagement: Het denken van Mata en Murtfeldt staat in het teken van groen.

 

Het denken van Mata staat in het teken van groen.
Niet alleen maar doordat onze traditionele kunststof - origineel Werkstoff „S“® groen - het alledaagse gebeuren beheerst. Maar vooral ook doordat wij bereid zijn het gehele handelen aan een ecologisch veilig concept te koppelen. Mata gaat graag en bewust de verplichting van milieubescherming aan. Wij zijn van mening dat een onderneming voor zijn milieu niet alleen een economische, maar ook een intellectuele en sociale waarde vormt. Milieuverantwoordelijkheid is geenszins tegenstrijdig met economisch succes.

Gecertificeerd milieu- en energiemanagementsysteem.
Wettelijke normen helpen om zich een weg te banen door een groot aantal voorschriften. Onze belangrijke partner Murtfeldt ligt duidelijk vóór op de meeste normen. Zo hebben wij al in 1997 een milieumanagement conform DIN EN ISO 14001 ingevoerd. Dat betekent gerelateerd aan de praktijk: bij de productie optredende spaanders bij Murtfeldt en Mata worden verzameld en in de dochteronderneming Murdotec opnieuw verwerkt tot een halffabricaat met een gedefinieerde tweede kwaliteit, waarna dit weer beschikbaar wordt gesteld voor de productie.

De aanschaf van nieuwe machines is aan strenge milieucriteria onderworpen. Zonnecollectoren op het dak van de onderneming documenteren daarnaast dat Murtfeldt niet alleen energie verbruikt, maar ook produceert. In 2018 wel 175.452 kilowattuur. Een betrokkenheid die opgemerkt wordt: In 2006 ontving Murtfeldt voor efficiënt gebruik van grondstoffen en duurzame ontlasting van het milieu de ÖKOPROFIT onderscheiding van de stad Dortmund, in 2007 had de hercertificatie plaats. Voor ons betekent dit dat de milieumanagementgedachte consequent wordt voortgezet.

Tegenwoordig worden het milieu- en het energiemanagement van Murtfeldt worden regelmatig gecontroleerd en gecertificeerd tijdens een audit door DQS GmbH.

Zonnepaneel-installatie op de bedrijfshal van Mata Kunststoffen.
Eind december 2019 is de zonnepaneel-installatie op de bedrijfshal van Mata Kunststoffen officieel in gebruik genomen. Hiermee is Mata vanaf 1 januari 2020 ook producent van groene energie. Met een totale capaciteit van 1,1 gWh aan stroom, voldoende voor een equivalent van ca. 300 huishoudens.

 

Certificaten


Murtfeldt environmental management: solar panels on the roof of the company's premises prove our commitment to the environment

Murtfeldt environmental management: solar panels on the roof of the company's premises prove our commitment to the environment


Gecertificeerd milieu- en energiemanagementsysteem

Het milieu- en het energiemanagement van Murtfeldt worden regelmatig gecontroleerd en gecertificeerd tijdens een audit door DQS GmbH.

Certificaat Murtfeldt milieumanagement

  • Environmental Management System    

Certificaat Murtfeldt energiemanagement

  • Energy Management System