Bouwdelen van PE, PA, POM, PEEK, PET (PETP)

Murtfeldt produceert individuele bouwdelen met een uiteenlopende constructie in zeer kleine oplagen tot en met series.

Innovatief en branchespecifiek

Ons leveringsprogramma is gericht op nagenoeg elke branche waarin hoogwaardige industriekunststoffen worden toegepast. Het spectrum reikt hierbij van de voedings- en verpakkingsindustrie via de automatiseringstechniek tot en met de medische techniek. De grenzen van het haalbare worden hierbij niet gedefinieerd door de toepassing, maar door de huidige technologie.

Vormgeven aan de toekomst

Vandaag en in de toekomst vormt de geïndividualiseerde productie een belangrijk zwaartepunt. Zo worden er ook bij ons steeds meer inbouwonderdelen opgevraagd die wij op basis van tekeningen of CAD/CNC-tekeninggegevens produceren.

Ook e-manufacturing, het produceren dus van individuele inbouwonderdelen door middel van puur elektronische data, is nu al een belangrijk bestanddeel van ons dagelijkse werk. Ook in de toekomst gaan wij met alle plezier in op uw eisen!

Voordelen voor u

 

  • Producten gemaakt volgens uw eigen specificaties.
  • ook kleine aantallen zijn mogelijk
  • Onderdelen geproduceerd volgens tekening of monster - wat u ons ook maar ter beschikking stelt.
  • kosteloos advies bij de keuze van het juiste materiaal, hulp bij uw constructies en alle vragen omtrent het gebruik van kunststoffen

State-of-the-art production facilities

Our production facilities are state-of-the-art and offer multivarious capabilities of machining

Our machinery at a glance ...

PA - polyamide

Polyamiden (PA) zijn deels kristallijne, lineaire polymeren met goede mechanische eigenschappen en goede chemische bestendigheid tegen organische oplosmiddelen. Zij kunnen echter door zuren en oxiderende chemicaliën gemakkelijk worden aangetast.

Vanwege hun uitstekende sterkte en taaiheid en het excellente glijgedrag worden polyamiden (PA) vaak als constructiemateriaal gebruikt.

Murtfeldt past deze thermoplastische kunststoffen toe om daaruit individuele prefab onderdelen voor de machine- en installatiebouw te produceren.

PE - polyethyleen

Polyethyleen (PE) is een thermoplastische, deels kristallijne, onpolaire kunststof. De verschillende polyethylenen worden onderscheiden aan de hand van hun desbetreffende molaire massa (molecuulgewicht), die bepalend is voor de fysische eigenschappen van alle polyethyleentypen. 

Zij worden gekenmerkt door hoge chemische bestendigheid, goed elektrisch isolatievermogen en een goed glijgedrag.

De mechanische eigenschappen zijn echter uitsluitend bij PE-UHMW, de door Murtfeldt toegepaste soort, zeer goed. Om deze reden is dit polyethyleentype uitstekend geschikt als technisch materiaal voor toepassing in de machinebouw.

POM - polyoxymethyleen

Polyoxymethyleen (POM) is een deels kristallijne, hoogmoleculaire thermoplastische kunststof, die wordt gekenmerkt door grote stijfheid, lage wrijvingswaarden en uitstekende dimensie- alsmede thermische stabiliteit.

De speciale kenmerken van dit polymeer, dat in veel gevallen zelfs metaal kan vervangen, zijn zijn grote taaiheid tot -40 °C, de hoge slijtvastheid, de lage wrijvingscoëfficiënt, grote vormbestendigheid bij warmte, goede glij-eigenschappen, goede elektrische en diëlektrische eigenschappen en de lage waterabsorptie.

Murtfeldt past deze kunststof met goede prestaties overal toe waar grote resistentie nodig is en buitengewone eisen aanwezig zijn.

PET - polyethyleen-terephthalaat

Polyethyleen terephthalaat (PET, voorheen ook PETP) is een thermoplastisch, deels kristallijn, onversterkt polymeer met zeer hoge maatvastheid en wordt speciaal gekenmerkt door de uitstekende slijtweerstand en de lage glijwrijvingscoëfficiënt.

Overige kenmerken van polyethyleen-terephthalaat (PET) zijn zijn bestendigheid tegen licht zure oplossingen en de grote sterkte.

Op maat gemaakte kunststof oplossingen van Murtfeldt in toepassing – verplaatsing van een brug over de Rijn bij Wesel

Verplaatsen van de brug over de Rijn bij Wesel