Onderneming

Een kijkje in de onderneming van Mata


Op alle plaatsen waar verpakt, gevuld en getransporteerd wordt, worden producten van Mata ingezet. De onderneming uit Noordwijkerhout (NL) hoort bij de wereldwijd leidende producenten van glijprofielen, ketting- en riemgeleidingen, kettingspanners en individuele machineonderdelen voor de machine- en installatiebouw.
In de jaren 50 boekte Murtfeldt uit Dortmund (D), het moederbedrijf van Mata een groot succes met de introductie van zijn Origineel Werkstoff "S" groen®: De werknemers uit Dortmund creërden een merk dat momenteel nog steeds synoniem is voor goede glij-eigenschappen, grote afslijt- en slijtagebestendigheid en een lange levensduur.
Het huidige leveringsprogramma omvat een omvangrijke programma aan kunststoffen die brancheoverstijgend worden ingezet: in de automatiserings-, de montage- en bedieningstechniek, de aandrijf- en transporttechniek, de drank-, voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie, in de medische techniek, bij het fabriceren van farmaceutica of het inrichten van laboratoria. Afhankelijk van behoefte bv. antistatisch, antibacterieel, slijtagebestendig, temperatuurbestendig, geluidreducerend. Of in een combinatie van verschillende eigenschappen.

 

 

 

Historie

De hoofdstukken van het succes

Het Mata-principe: in het heden leven, ervaringen uit het verleden gebruiken, naar voren kijken.

 

Filosofie

Wat iemand werkelijk bezit is datgene wat in hem zit.

Mensen staan voor ons in het middelpunt van ons handelen: zakenpartners, klanten, leveranciers en medewerkers.

 

De Mata bedrijfscultuur

De basis om iets heel speciaals te creëren.

Voor Mata productiecompetentie en een gezonde bedrijfscultuur zijn erg belangrijk.

 

Qualitätsmanagement

Vertrouwen scheppen

Kwaliteitsmanagement - wij verstaan daaronder niet alleen maar strikte kwaliteitsborging met betrekking tot onze productie.

 

Milieu- en energiemanagement

Onze wereld is groen

Wij zijn van mening dat een onderneming voor zijn milieu niet alleen een economische, maar ook een intellectuele en sociale waarde vormt.