2015 Murtfeldt Kunststoffe ontvangt de Ideenpreis 2014

Onderscheiding brengt de waardering voor de stad Dortmund, de ondernemingscultuur en het milieubeheer tot uitdrukking

De Marketing-Club (MC) Dortmund e. V. heeft op donderdag 7 mei de Ideenpreis 2014 toegekend aan Murtfeldt Kunststoffe GmbH & Co. KG. "Wij bekronen opnieuw een middelgroot productiebedrijf uit de regio“, aldus MC-voorzitter Dr. Michael A. Peschke. Met deze onderscheiding beloont de Marketing-Club de onderneming uit Dortmund met name voor de duidelijke positie met betrekking tot de stad Dortmund als vestigingslocatie die vooral naar voren komt in de toekomstgerichte investeringen. Murtfeldt Kunststoffe is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de machinebouw omdat de glijdende en met een lage wrijvingsweerstand uitgeruste kunststoffen een aanzienlijke bijdrage leveren aan zowel de prestatieverbetering van machines en gelijktijdig aan de energiebesparing.

"Door de bijzondere ondernemingscultuur zet de directie bovendien een nieuwe maatstaf bij de aanvaarding van de verantwoordelijkheid voor een omvangrijk milieubeheer en de voorbeeldige integratie en ontwikkeling van de medewerkers", legt Peschke uit bij de feestelijke overhandiging van de oorkonde aan directeur Detlev Höhner in de hoofdvestiging Dortmund-Brackel. Met een geschiedenis van 60 jaar is Murtfeldt een van de wereldwijd toonaangevende producenten van glijprofielen, ketting- en riemgeleidingen, kettingspanners en individuele machineonderdelen van kunststoffen die het glijvermogen bevorderen.


Detlev Höhner drukte zijn blijdschap over de onderscheiding uit met de woorden: "Omdat wij niet tot de ondernemingen behoren die al hun activiteiten in de openbaarheid brengen, zijn wij zeer erkentelijk dat ons werk desondanks steeds weer opnieuw positief wordt beoordeeld". Afgelopen jaar heeft Murtfeldt de hoofdvestiging in Dortmund-Brackel uitgebreid met een nieuw gebouw en meteen een volledig geautomatiseerd magazijn opgebouwd. Hierbij zijn nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan en werd het bestaande bedrijfspand gemoderniseerd en ingericht met de nieuwste techniek en ergonomische bureaus.

Met de overname van de naastgelegen voormalige chocoladefabriek plaatste directeur Detlev Höhner bovendien een belangrijke strategische mijlpaal voor de verdere uitbreiding van de locatie. Hierbij staat zakelijk succes voor Murtfeldt niet in tegenspraak tot verantwoordelijkheid voor het milieu. Dit heeft niet alleen betrekking op milieuvraagstukken waarvoor Murtfeldt actief verantwoordelijkheid neemt maar het geldt in dezelfde mate ook voor het maatschappelijke en sociale engagement van de onderneming in de regio. "Het is voor ons van belang", aldus Detlev Höhner, "onze krachten en sterke punten ook beschikbaar te stellen voor caritatieve en gemeenschappelijke belangen in en om Dortmund. Dat versterkt het gevoel voor de regio net zoals de saamhorigheid binnen de onderneming". De onderneming heeft al in 1997 een programma voor milieubeheer volgens DIN EN ISO 14001 ingevoerd en dit in 2013 aangevuld met energiebeheer volgens DIN EN ISO 50001. In 2006 ontving Murtfeldt voor efficiënt gebruik van grondstoffen en duurzame ontlasting van het milieu de ÖKOPROFIT onderscheiding van de stad Dortmund, in 2007 had de hercertificatie plaats.

De door alle medewerkers ondersteunde ondernemingscultuur speelt hierbij eveneens een belangrijke rol. De onderneming biedt de medewerkers alle mogelijkheden voor ontwikkeling, onder andere door prestatiegerichte beloning en salariëring en door om- en bijscholingen. Daarnaast zorgen gezamenlijke sportevenementen, bedrijfsactiviteiten met de families van de medewerkers en een intern fitnessprogramma met fysiotherapeut voor een positieve identificatie met de onderneming.

De Club kent de Ideenpreis sinds eind jaren 80 toe voor innovatieve zakelijke ideeën of duurzame concepten met hoge marktoriëntatie. In de Bondsrepubliek Duitsland hebben grote namen zoals de BVB of het TechnologieZentrumDortmund de onderscheiding al in ontvangst mogen nemen. De eerste onderscheiding werd uitgereikt aan de Thier brouwerij voor de Splitbox, vorig jaar ging de onderscheiding naar GoGaS Goch GmbH & Co. KG voor de energie-efficiënte verwarming van hallen en stadions.

De Marketing-Club Dortmund is een toonaangevend marketing netwerk in de regio Dortmund. Onder de ruim 360 leden zijn ondernemers, directies, marketing- en verkoopleiders, productmanagers, reclamemakers, consultants, PR-specialisten en wetenschappers.


Also visit our gallery of the event on may 7, 2015


Press contact:

Murtfeldt Kunststoffe GmbH & Co. KG

Anke Theißen (Öffentlichkeitsarbeit)
Heßlingsweg 14-16
44309 Dortmund
Germany

Tel.: 0049 (0)231/ 20609-512
Fax: 0049 (0)231/20609-518
e-Mail: theissen@murtfeldt.de